S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Revija Acta Chimica Slovenica pridobila pečat DOAJ

Revija Acta Chimica Slovenica, ki jo izdaja Slovensko kemijsko društvo, je kot prva slovenska revija dobila pečat DOAJ (Directory of Open Access Journals), tako imenovani DOAJ Seal.

Pečat je namenjen revijam, ki se držijo najboljših praks pri objavljanju odprtega dostopa. Kriteriji za dodelitev pečata določajo funkcije, povezane z dostopnostjo, odprtostjo, najdljivostjo, ponovno uporabo in pravicami avtorjev. S tem revija izpoljnjuje pogoje nacionalne strategije Republike Slovenije 2015-2020, ki govori o odprtem dostopu do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov. Avtorji prispevkov v reviji Acta Chimica Slovenica (ACSi) za svoje objave ohranijo avtorske pravice. Vsi prispevki so objavljeni v okviru odprte licence Creative Commons (CC BY). To se vklaplja tudi v Načrt S, katerega koordinator je Science Europe, in ga je sprejela tudi Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Pri prizadevanjih za pridobitev pečata DOAJ so poleg uredniškega odbora ACSi sodelovali tudi požrtvovalni sodelavci Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani.