S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Podelitev Zoisovih nagrad

Med dobitniki sta tudi podpredsednik Slovenskega kemijskega društva, prof. dr. Zdravko Kravanja in predsednik nadzornega odbora Slovenskega kemijskega društva, prof. dr. Janez Plavec, ki sta prejela Zoisovo nagrado za vrhunske znanstvene dosežke na področju znanstvenoraziskovalne dejavnosti

Zoisovo nagrado za življenjsko delo je na včerajšnji večerni slovesnosti v Ljubljani dobil fizik prof. dr. Slobodan Žumer.

Za dosežke na področju znanstvenoraziskovalne dejavnosti so na slovesnosti podelili tri Zoisove nagrade za vrhunske dosežke, pet Zoisovih priznanj in tri Puhova priznanja za pomembne dosežke.

Predsednik nadzornega odbora društva, Prof. dr. Janez Plavec s Kemijskega inštituta je prejel nagrado za raziskave zgradb nukleinskih kislin in proteinov z uporabo jedrske magnetne resonance. Podpredsednik društva, Prof. dr. Zdravko kravanja, dekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerze v mariboru pa je prejel Zoisovo nagrado za vrhunske dosežke na področju razvoja računalniško podprtih metod in orodij za sintezo in rekonstrukcijo procesov.

Obema nagrajencema, kot tudi ostalim prejemnikom nagrad in priznanj, iskreno čestitamo!