S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Slovensko kemijsko društvo ima novo vodstvo

21. septembra 2017 je v sklopu konference Slovenski kemijski dnevi potekal volilni občni zbor Slovenskega kemijskega društva, na katerem smo se prisotni člani društva poslovili od dosedanjega vodstva ter izvolili novega.

Dolgoletnega predsednika Slovenskega kemijskega društva, prof. dr. Venčeslava Kaučiča je tako nasledil prof. dr. Albin Pintar, znanstveni svetnik, vodja Laboratorija za okoljske vede in inženirstvo ter izredni profesor za področje kemijskega inženirstva na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.

Društvo je prof. dr. Venčeslavu Kaučiču ob slovesu podelilo naziv častnega predsednika Slovenskega kemijskega društva.

Obema iskrene čestitke!

novo vodstvo 3

 

Izvršilni odbor bodo v prihodnjem mandatnem obdobju, poleg predsednika, zastopali tudi trije podpredsedniki, Marjan Veber, Zdravko Kravanja in Matjaž Valant. Tajniški funkciji sta prevzela Marija Bešter Rogač in Matic Lozinšek, vlogo blagajnika pa Samo Andrenšek.

Glavni odbor šteje 14 članov, to so Jurij Svete, Darja Lisjak, Stanislav Pejovnik, Tomaž Fakin, Peter Venturini, Silvo Zupančič, Nataša Zabukovec Logar, Anton Meden, Denis Jahič, Dolores Kukanja, Matjaž Tršek, Regina Fuchs Godec kot predsednica Mariborske podružnice in Jerca Resnik kot predsednica Dolenjske podružnice.

Nadzorni odbor bo vodil Janez Plavec, skupaj s članicama Barbaro Hribar Lee in Barbaro Malič, ter namestniki Janezom Mavrijem, Natašo Gros in Ireno Ban.

Častno razsodišče pa bo vodil Anton Meden, skupaj s člani Miranom Gabrščkom, Tomažem Vukom, Ingrid Milošev in Simono Golič Grdadolnik.

 

Vsem izvoljenim članom v organe društva iskreno čestitamo in želimo, da bi s svojim prispevkom in vnemo delovali v dobrobit društva ter s skupnimi močmi stremeli k uresničevanju zastavljenih cijev.