S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Sekcija mladih kemikov

Sekcija je namenjena vsem mladim kemikom, kemijskim tehnologom in kemijskim inženirjem oziroma tistim, ki bodo to šele postali.

Iniciativni odbor za ustanovitev sekcije mladih raziskovalcev pri Slovenskem kemijskem društvu meni, da je potrebno vzpostaviti povezavo med študenti (dodiplomskimi in podiplomskimi) in mladimi doktorji ter podjetji, ki zaposlujejo kemike. Dejavnost sekcije bo potekala v okviru forumov, kjer bodo predstavniki podjetij in znanstveno-raziskovalnih inštitucij predstavljali svoje razvojne vizije in kadrovske potrebe.

V okviru sekcije bomo poskrbeli tudi za promociji kemije, posredovanje možnosti za postdoktorsko izpopolnjevanje v tujini in obveščanje tujih študentov o možnostih pri nas. Pozornost bomo namenili tudi mnenju dijakov in študentov o programih in načinu poučevanja kemije na osnovni, srednji in visoki stopnji izobraževanja. Mednarodna povezava bo potekala preko ustreznih delovnih skupin FECS.

Sekcija je po merilih EYCN (European Young Chemists' Network)  namenjena članom do 35. leta starosti.