S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Sekcija za keramiko

Sekcija za keramiko združuje strokovnjake iz industrije, inštitutov in univerz, ki se ukvarjajo s področjem anorganskih nekovinskih materialov, to je keramike, stekla in cementa.

Sekcija prireja tradicionalne konference o materialih in tehnologijah, ki potekajo vsako leto v Portorožu. Konferenco organizira Slovensko društvo za materiale v sodelovanju s Sekcijo za keramiko ter Sekcijo za kemijo in tehnologijo makromolekul Slovenskega kemijskega društva. O razvojnih in raziskovalnih rezultatih poročajo člani sekcije na plenarnih predavanjih in v okviru tematskega sklopa predavanj in posterjev “keramika, steklo in cement”. V okviru konference predstavljajo svoja dela tudi mladi raziskovalci. Najboljše delo je nagrajeno.

Člani sekcije sodelujejo pri organizaciji vsakoletne konference o mikroelektroniki, sestavnih delih in materialih (MIDEM). Občasno prirejajo specializirana strokovna srečanja, združena z ogledom tovarn in institutov.

Sekcija je vključena v Evropsko združenje keramikov (European Ceramic Society, E. Cer. Soc.) s sedežem v Stoke-on-Trent, UK.

Sekcijo vodi prof.dr. Stane Pejovnik, nekdanji rektor Univerze v Ljubljani in redni profesor za materiale Katedra za anorgansko kemijsko tehnologijo in materiale Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Ljubljani